top of page

Chimenea

En chimenea (chim-e-ne-a) er et tradisjonelt mexikansk ildsted, opprinnelig brukt av Aztec indianere til oppvarming og matlaging.

 

En chimenea er en lettvekter blant utepeisene, veier mellom 30 og 50 kg. og kan plasseres nesten over alt og de er enkle å flytte på. Samtidig som den varmer godt og skaper god stemning, holder den mygg og knott unna hvis den dynkes med litt citronella olje.

 

Aztec Chimenea er et håndlaget ildsted i keramikk og produseres på samme sted, og på samme måte, som for 600 år siden i området rundt Guadalajara i Mexico. Siden 2003 har vi importert chimeneas og annen brukskunst fra dyktige meksikanske håndverkere og sendt ildsteder over hele Norges land. Alt fra fiskere i Finnmark til finansfolk i Oslo har en chimenea på uteplassen sin. Det har blitt mye triveligere å sitte ute mange steder takket være en Aztec Chimenea.

 

En vakker chimenea er et naturlig samlingspunkt. Helt siden tidenes morgen har menneskene samlet seg rundt bålet for å dele historier og for å ha det hyggelig i fellesskap. Inviter venner og familie på uformelle sammenkomster rundt bålet og skap gode minner sammen.

Eller nyt varmen og lyden av et knitrende bål i ensom majestet hvis det er fred og ro du har behov for.

 

En chimenea er en forløper til den moderne komfyren, alle meksikanske retter kan lages i en chimenea. Mange matlagingsentusiaster har funnet flere kreative måter å bruke en Aztec Chimenea på, den er en kjempegod steinovn, pizza stekt i en chimeneqa smaker himmelsk, det er trygt for barn å grille marshmallows i en chimenea og de mer avanserte kokkene bruker den til å varmrøyke fisk og kjøtt.

Kun fantasien begrenser bruksområdet til en chimenea.

 

Våre chimeneas finnes i flere modeller og farger. Størrelsen varierer mellom 100 og 140 cm. 

bottom of page